2014-11-28 15:24:38• hírek • Szatmár.ro

Ünnepvárókat szervez a Szatmárnémeti MADISZ

November 30-án, vasárnap a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban tartja első, adventi ünnepváróját a MADISZ.

A Szatmárnémeti MADISZ a családok lélekbeli méltó felkészülése érdekében három egymást követő vasárnap - november 30-án, december 7-én és 14-én - délután 4 órától szervezi meg az Adventi, a Bronz és az Ezüst Ünnepváró elnevezésű rendezvényeit a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. A szervezők szándékosan nem készültek rendezvénnyel Aranyvasárnapra.

Az ünnepváró alkalmakon a kézművesség áll a középontban. Egy-egy délutáni rendezvény alkalmával olyan foglalatosságokat népszerűsítenek, amelyek az ünnep várásakor időszerűek. A foglalkozások egyik része népi hagyományokat követ, a másik része újkeletű. Az első ünnepváró játszóház alkalmával egyebek mellett például adventi naptárat és adventi koszorút fognak készíteni a résztvevő gyerekek.

"Elsődleges célunknak a jövő nemzedék nevelését tekintjük, ezért rendezvényeink nagy része gyermekeknek szól. Felismertük, hogy értékvesztett világunk egyik túlélési formája a családi élet újraélesztése. Az elmúlt 13 év rendezvényeinek létrehívó alapgondolata is ez volt, megismertetni szülőkkel, gyermekekkel az ünnep igazi varázsát" - írja a MADISZ közleménye.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: